Algemene informatie

Op zaterdag 30 en zondag 31 mei (1e pinksterdag) 2020 zal op de velden van hockeyclub Tilburg te Tilburg voor de 42e keer het TCR Internationaal Kruikentoernooi voor de B-jeugd teams worden georganiseerd.

Na 33 jaar bij TMHC Forward te zijn georganiseerd, vindt het hockeytoernooi sinds de fusie net zo succesvol plaats op HC Tilburg.

Het TCR Internationaal Kruikentoernooi is een prestatief hockey-toernooi. Er wordt dus op hoog niveau gehockeyd. Op de lijst van winnaars sinds 1978 prijken de namen van diverse topclubs uit binnen- en buitenland. Verschillende nationale- en districts-selecties behoorden regelmatig tot de deelnemers. Daarnaast wordt zeker de gezelligheid niet vergeten, want het toernooifeest van de zaterdagavond heeft zijn faam verworven.
Titelhouders zijn bij de meisjes MB1 SCHC wat in de finale van MB1 Were-Di won en bij de jongens het team van HC Den Bosch wat van het Franse jongens team Lille won in de finale.

Editie 2020

Het TCR kruikentoernooi 2020 wordt gehouden op zaterdag 30 en zondag 31 mei. Er zal worden gespeeld op de kunstgrasvelden van HC Tilburg in Tilburg, bestaande uit 3 watervelden en 3 semi-watervelden en 1 zandveld. Aan het toernooi kan worden deelgenomen door jongens en meisjes B-teams die Landelijk, Super B of Top-klasse spelen. Wij hopen op een prestatief toernooi waar op hoog niveau gehockeyd wordt. Inschrijvingen vinden plaats op volgorde van aanmelding. Teams uit de landelijke competitie en Super B worden sowieso toegelaten tot een max. van 32 teams(16 jongens+16 meisjes teams). Wanneer je Topklasse of lager speelt, heb je kans dat je eerst op een wachtlijst terecht komt. De arbitrage zal worden verzorgd door bondsscheidsrechters (of in opleiding) van het district Zuid Nederland van de KNHB.

Programma

De eerste wedstrijden vangen aan op zaterdag 30 mei om 10.30 uur. Zaterdagavond is het grote toernooifeest. Zondag beginnen de wedstrijden om 10.00 uur, de finales worden gespeeld vanaf 14.30 uur.

Kosten

Het inschrijfgeld voor dit toernooi bedraagt €495,- per team (15 pers. incl. begeleiding). Alle kosten voor de maaltijden zijn hierbij inbegrepen.

Overnachting

De teams overnachten op de toernooiaccommodatie in zelf mee gebrachte tenten. Indien gewenst kan men ook een teamtent huren, dit is een tent met vaste bodem en ongeveer 20m2 groot is en die klaar staat bij aankomst. De kosten van deze teamtent bedragen €230,- Wanneer buitenlandse gasten liever in gastgezinnen overnachten, gaan wij hier ons uiterste best voor doen.

Inschrijven mogelijk tot uiterlijk 1 maart 2020, vol = vol!

Afgelopen editie zat het toernooi in januari al vol!