Algemene informatie

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni (1e pinksterdag) 2019 zal op de velden van hockeyclub Tilburg te Tilburg voor de 41e keer het TCR Internationaal Kruikentoernooi voor de B-jeugd teams worden georganiseerd.

Na 33 jaar bij TMHC Forward te zijn georganiseerd, vond het hockey toernooi zes jaar geleden voor het eerst plaats op de fusieclub HC Tilburg. De afgelopen zeven edities waren meteen een groot succes. Wij gaan er voor om dat dit keer minstens te evenaren!

Het TCR Internationaal Kruikentoernooi is een prestatief hockey-toernooi. Er wordt dus op hoog niveau gehockeyd. Op de lijst van winnaars sinds 1978 prijken de namen van diverse topclubs uit binnen- en buitenland. Verschillende nationale- en districts-selecties behoorden regelmatig tot de deelnemers. Daarnaast wordt zeker de gezelligheid niet vergeten, want het toernooifeest van de zaterdagavond heeft zijn faam verworven.
Titelhouders zijn bij de meisjes ons eigen MB1 team van HC Tilburg en bij de jongens het team U17 van DSD Dusseldorf. Onze meiden wisten in de finale van Nijmegen te winnen en de jongens van DSD Dusseldorf wisten de jongens van Laren te verslaan.

Editie 2019

Het TCR kruikentoernooi 2019 wordt gehouden op zaterdag 8 en zondag 9 juni. Er zal worden gespeeld op de kunstgrasvelden van HC Tilburg in Tilburg, bestaande uit 3 watervelden en 3 semi-watervelden en 1 zandveld. Aan het toernooi kan worden deelgenomen door jongens en meisjes B1-teams die Landelijk, Super B of Top-klasse spelen. Wij hopen op een prestatief toernooi waar op hoog niveau gehockeyd wordt. Inschrijvingen vinden plaats op volgorde van aanmelding. Teams uit de landelijke competitie en Super B worden sowieso toegelaten tot een max. van 32 teams(16 jongens+16 meisjes teams). Wanneer je Topklasse of lager speelt, heb je kans dat je eerst op een wachtlijst terecht komt. De arbitrage zal worden verzorgd door bonds-scheidsrechters (of in opleiding) van het district Zuid Nederland van de KNHB.

Programma

De eerste wedstrijden vangen aan op zaterdag 8 juni om 10.30 uur. Zaterdagavond is het grote toernooifeest. Zondag beginnen de wedstrijden om 10.00 uur, de finales worden gespeeld vanaf 14.30 uur.

Kosten

Het inschrijfgeld voor dit toernooi bedraagt € 450,- per team (15 pers. incl. begeleiding). Alle kosten voor de maaltijden zijn hierbij inbegrepen.

Overnachting

De teams overnachten op de toernooiaccommodatie in zelf mee gebrachte tenten. Indien gewenst kan men ook een teamtent huren, dit is een tent met vaste bodem en ongeveer 20m2 groot is en die klaar staat bij aankomst. Wanneer buitenlandse gasten liever in gastgezinnen overnachten, gaan wij hier ons uiterste best voor doen.

Inschrijven mogelijk tot uiterlijk 1 maart 2019, vol = vol!

Afgelopen editie zat het toernooi in januari al vol!