Over ons

Een club met ambitie!

De hockeyclub HC Tilburg is opgericht op 6 juli 2011 en is ontstaan uit een fusie van de 2 hockeyclubs TMHC Tilburg (2 oktober 1925) en TMHC Forward (17 december 1930).

De fusieclub heeft op dit moment ongeveer 2300 leden en staat daarmee in de top 5 van grootste hockeyverenigingen in Nederland.

Het eerste heren-team speelt in de hoofdklasse, het hoogste niveau dat we in Nederland kennen. Het eerste dames-team speelt in de Promotieklasse. Het doel is om uiteindelijk met beide teams in de Hoofdklasse terecht te komen.

Een professionele benadering

De sportieve prestaties van al deze teams hebben een positieve uitstraling in de regio. Dat is te zien aan de toeschouwers die bij wedstrijden aanwezig zijn en eveneens aan de aantrekkingskracht die de club uitoefent op getalenteerde hockeyers en hockeysters.

Voor de begeleiding van de selectiespelers en -speelsters staat de vereniging een professioneel apparaat ter beschikking van trainers, coaches en een medisch begeleidingsteam.

HC Tilburg heeft een luisterend oor en wil zo adequaat mogelijk omgaan met maatschappelijk getinte vraagstukken die in relatie staan tot het hockeyen.

Complex

HC Tilburg beschikt over 3 watervelden, 3 semi-watervelden, 1 zandveld, 2 mini-velden en 9 jeu de boule banen.

Commissie

Karin

Naam: Karin
Functie: voorzitter

Rick

Naam: Rick
Functie: Facility management

Commissie

avatar Naam: Lenneke
Functie: Performance en design
avatar Naam: Joris
Functie: Hoofd gebakken eieren