De historie van het IKT in vogelvlucht

1977 : De eerste plannen voor een internationaal jeugdtoernooi bij Forward worden gemaakt.

1978 : Forward MB1 wordt kampioen van Nederland maar niet de eerste winnaar van het IKT. Die eer is voor de Duitse dames van Gladbacher HTC. Bij de jongens wint Breda. Het toernooi is een succes. Organisator Clemens de Jong knielt na afloop op veld 1 en kust het gras.

1980 : Kent College is de eerste deelnemer uit Engeland. De begeleiders verbazen zich over de sluitingstijden van de Nederlandse kroegen.

1983 : Voor het eerst beschikken we over een kunstgrasveld. En dat is maar goed ook want op de zaterdag is het beestachtig slecht weer. Alleen op kunstgras kunnen we spelen. Het wordt een soort mini-hockey op een kwart veld. Maar we kunnen in ieder geval iets.

1985 :Voor het eerst een nationale selectie te gast: de dames van België U16. Op het feest zaterdagavond worden de speelsters vroeg naar bed gestuurd. Dat wekt verwondering bij de andere feestgangers, maar het werkt want ze winnen het toernooi.

1986 :Misschien wel de meest spectaculaire IKT wedstrijd ooit. In de halve finale spelen de jongens van Kent College tegen Gladbacher HTC. De wedstrijd schiet allen kanten op. De Engelsen winnen met 5 – 4. Ze hebben daarmee wel hun kruit verschoten want in de finale is Oranje Zwart met 7 – 0 veel te sterk.

1987 – 1989 : De jaren van de Spaanse overheersing. De jongens van Egara Terrassa winnen drie maal achtereen met overmacht. Een aantal van deze mannen zal in 1996 in de Olympische finale van Atlanta tegenover het Nederlands elftal staan.

De jaren 90 : Voor de buitenlandse gasten wordt nog steeds onderdak gezocht bij gastgezinnen. Nederlandse teams brengen de nacht door in de kleedkamers van de stadssporthal. Tussen de kleedkamers voor dames en die voor heren heeft een ordedienst de handen vol aan overlopers…..

2002 : De opleiding voor bondsscheidsrechters van district Zuid Nederland gebruikt het IKT voor het eerst als een soort praktijkweekend. Het geeft het toernooi weer iets extra’s. De samenwerking wordt zo positief ervaren dat hij wordt voortgezet.

2005 :De organisatie zit een beetje in het slop. Een paar enthousiastelingen probeert de boel nieuw leven in te blazen maar wordt gedwarsboomd door het weer. Het is bar en boos in het voorjaar. In maart valt sneeuw. Er worden zoveel competitiewedstrijden afgelast dat alle vrije dagen worden volgepland met inhaalwedstrijden. Voor het eerst gaat het toernooi niet door.

2006 :Een voorzichtige herstart. Maar het leeft weer. Het Franse nationale U16 team is een opvallende deelnemer en haalt de finale. Daar verliezen de Françaises van Heeze. Bij de jongens steelt een club Schotten de show.

2011 :Het zou het laatste toernooi bij Forward moeten worden. Het lukt niet de boel rond te krijgen, misschien ook door alle fusieperikelen.

2012 :Voor het eerst het IKT bij HC Tilburg. Groter dan ooit, maar we hebben nu natuurlijk ook veel meer ruimte. De Kruikencamping op de parkeerplaats wordt geïntroduceerd. Het geeft een soort vakantiegevoel.

2017 :Een team Poolse jongens wordt op vrijdagmiddag stevig afgebeuld door Jeroen Delmee. Veel helpt het niet want ze worden bijna laatste, maar ze hebben veel geleerd zeggen ze. Ze vertrekken huiswaarts met een bus vol keepersmateriaal.

2019 :De voorlopig laatste editie van het IKT. Wereldkeeper David Harte wordt in een shoot-out competitie ingepakt door een speelster van Warande. De meisjes van SCHC en de jongens van Den Bosch zijn de voorlopig laatste winnaars.

2020 :Alles staat weer in de steigers en dan komt Corona. Alles gaat op slot. Geen school, geen hockey en dus ook geen toernooi.

2021 – 2024: De pandemie ijlt nog na. Ook in de organisatie van de club. Het blijft stil om het IKT. Maar er worden wel weer plannen gemaakt.

2025 : We zijn er weer!